Koupit nebo pronajmout?
Nemovitost
Lokalita

Jmenuji se Marcel Mrština a jsem certifikovaný realitní makléř s osvědčením profesní kvalifikace (66-042-M) a profesním vzděláním MBA se zaměřením v oboru realit na fakultě Vysoké školy obchodní v Praze. Během ročního studia jsem se nejen zdokonalil v oborech dané výuky, ale poznal jsem se s ostatními realitními makléři, developery a mentory, kteří mi předali své cenné zkušenosti, rady a vědomosti, kterých mají ze své bohaté a dlouhodobé kariéry na rozdávání.


Při své profesi dbám na spokojenost svého klienta, pro kterého se vždy snažím odvést maximum. Práci realitního makléře nevnímám pouze jako způsob výdělku peněz, ale jako obrovskou zodpovědnost za svěřenou důvěru svých klientů, kteří se na mě obrací a žádají mé služby. Mým jednoznačným smyslem a cílem v realitách je odvedení práce jiným způsobem, než bývá zvyklostí. Zakládám si na osobním přístupu nejen ke každému klientovi, ale i nemovitosti. Každá nemovitost je ojedinělá a nese si za sebou jistý příběh a stejně tak v sobě skrývá určitý potenciál, který je třeba odhalit a následně prezentovat zájemcům. Každou nemovitost na prodej připravím od základní potřebné dokumentace až po naaranžování dekorací tzv. Homestagingu a stanovím strategii pro dosažení maximálního úspěchu a realizace celého procesu. Jdu s dobou a při své práci využívám moderních trendů, které beru jako nedílnou součást svých služeb. Dávno již totiž nefunguje pouhé umístění inzerátu na realitních portálech, pro úspěšný prodej je mnohdy zapotřebí udělat něco navíc a pokud při prodeji své nemovitosti chcete makléře, který něco navíc udělá, neváhejte se na mě obrátit.

 

Proč právě semnou?

 

Svůj vztah mezi mnou a klientem si zakládám na maximální důvěře obou stran. Pokud se rozhodnete pro spolupráci s realitním makléřem, měla by být důvěra na prvním místě. Těžko se vám bude svěřovat nemovitost, ke které máte citový vztah, do rukou osoby, ve které nemáte důvěru. I přesto, že přesvědčovací schopnost je jednou z mých vlastností, bude vždy záležet pouze na vás, komu svěříte klíče od své nemovitosti. Ať už rozhodnutí padne na mě nebo kohokoliv jiného, budu doufat, že jste se rozhodli správně.

 

Jak probíhá spolupráce?

  1. Domluvení prvotní schůzky:
    Tato osobní schůzka je pro obě strany velice důležitá. Dochází k prvnímu seznámení mezi makléřem a klientem. Představím vám, jakým způsobem pracuji a co pro vás zařídím. Pokud se rozhodnete pro spolupráci semnou, určitě čtěte dál a dozvíte se další kroky, které povedou k úspěšnému prodeji Vaší nemovitosti.

  2. Stanovení ceny nemovitosti:
    Jedná se o velice zásadní a klíčový faktor pro úspěšný prodej nemovitosti, a proto ode mne nečekejte na první schůzce návrh ceny za vaši nemovitost. Na základě zjištěných informací o dané nemovitosti je potřeba nejdříve provést analýzu trhu, porovnání s obdobnými, prodanými nemovitostmi v okolí apod. a až poté je možné stanovit reálnou cenu pro dosažení maximálního úspěchu.
    Špatně nastavená cena mnohdy vede ke komplikovanému dokončení celého procesu prodeje.
    Mnoho lidí je přesvědčeno, že zkusí prodat nemovitost za vyšší cenu s jejím případným snižováním. Z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti ostatních makléřů vím, že je to zásadní chyba a dochází k prodeji za mnohem nižší cenu než pokud je od samého začátku nastavena cena správně.

  3. Příprava dokumentace:
    - Nabývací titul

    - Výpis z listu vlastnictví
    - Prohlášení vlastníka
    - Energetický štítek budovy (PENB)
    - Evidenční list (rozpis plateb)

    - Revize, záruční listy
    Tyto dokumenty je dobré při prodeji nemovitosti mít a to z hlediska usnadnění pro předání informací případným zájemcům o koupi.

  4. Příprava nemovitosti na prodej:
    - Homestaging
    - Virtuální staging
    - Půdorysy
    - Fotografie
    - Video prohlídka
    - Záběry z dronu
    Dbám na kvalitní prezentaci nemovitosti a proto se při využití mých služeb můžete vždy spolehnout, že Vaše nemovitost nezapadne při inzerci mezi ostatními, ba naopak bude vyčnívat.

  5. Marketing:
    Samozřejmostí je inzerce na největších realitních serverech Sreality, Reality.idnes, Eurobydlení. Doba kdy takto stačilo vložit inzerát na realitní server je ovšem dávno pryč a proto se můžete spolehnout na masivní propagaci mj.na sociálních sítích Facebook, Instagram nebo TikTok. Velkou pozornost při prodeji nemovitosti věnuji též propagaci jiným způsobem než inzercí. Vyhledávám možné potenciální zájemce i jinou cestou a pro prodej Vaší nemovitosti tak učiním něco navíc. Pokud to v dané lokalitě dává smysl, využívám ke zviditelnění nemovitosti plachty s nápisem NA PRODEJ.

  6. Prohlídky:
    Pevně věřím, že v případě kvalitní přípravy nemovitosti na prodej, její prezentace a masivního marketingu i mimo realitní servery na sebe první prohlídky se zájemci nenechají dlouho čekat. Při prohlídkách předám zájemci veškeré potřebné informace.

  7. Příprava smluvní dokumentace:
    Zajistím veškerou potřebnou dokumentaci pro bezpečný převod vlastnictví na katastru nemovitostí, popř.převod členských práv u družstevního vlastnictví.
    - Rezervační smlouva
    - Smlouva o smlouvě budoucí
    - Kupní smlouva
    - Návrh na vklad do katastru

  8. Vklad do katastru / převod členských práv:
    Po podepsání kupní smlouvy a složení kupní ceny do advokátní úschovy zařídím podání návrhu na vklad do katastru nemovitostí, popř.převod členských práv na příslušném bytovém družstvu.

  9. Předání nemovitosti:
    Posledním krokem k úspěšnému prodeji a tím i dokončení celého obchodního procesu je předání nemovitosti novému majiteli. Za mé účastí projdeme celou nemovitost, opíšeme stavy vodoměrů,elektroměrů apod.a celkový stav zapíšeme do předávacího protokolu.  

    V případě, že prodávate nemovitost nebo o jejím prodeji pouze přemýšlíte a rozhodujete se, zdali využít realitního makléře, neváhejte mě kontaktovat. Domluvíme si nezávaznou osobní schůzku, na které se Vy o mě a já o Vás dozvím více. V případě získání oboustranné důvěry budu dělat maximum pro Vaši spokojenost a dokázání, že lze dělat reality lidsky a pro Vás.


    Marcel Mrština, MBA
    Jizbice 81,
    547 01, Náchod
    IČO: 04397878
    Bankovní spojení: 325358780/0300 ČSOB
    Datová schránka: ez4mkuq
    Zaevidováno v živnostenském rejstříku: http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND

 

 

    Vytvořit poptávku

    • Byty
    • Domy
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Ostatní

    Upřesnit

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci

    Vyhledat vhodné nemovitosti

    • Byty
    • Domy
    • Pozemky

    Upřesnit

    Vyhledat fulltextově

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci